2023 m. gruodžio 3 d., sekmadienis

Adventas


Šiandien prasideda adventas. Kviečiame advento metu naudotis skaitmeniniu advento kalendoriumi ir paruošti savo širdis mūsų Išganytojo gimimo šventei. Prasmingo, džiaugsmingo ir maldingo advento.

Advento vainiko žvakių maldos

Advento simbolis – vainikas, su keturiomis žvakėmis, kurios primena mums keturis Advento sekmadienius. Taigi Advento vainikas – tai savotiškas kalendorius, kuris ženklina artėjančią Kalėdų šviesą – su kiekvienu Advento sekmadieniu vainikas vis šviesesnis. Kviečiame kartu su šeima melstis prie Advento vainiko, kiekvieną sekmadienį uždegant po naują žvakę. Prasminga šiai apeigai suburti visą šeimą ir žvakės uždegimą pradėti malda.

Pirmasis advento sekmadienis nurodo į Viltį. Žiebiama pranašo žvakė, primenanti apie Jėzaus atėjimą. Malda uždegant pirmąją žvakę:
Šis vainikas su keturiomis žvakėmis – tai Advento simbolis. Evangelijos įkvėpta, Bažnyčia su degančiais žiburiais budi ir laukia Viešpaties atėjimo. Adventas – trumpiausios metų dienos ir ilgiausios naktys, todėl ir mes patys dabar pasiilgstame šviesos, mokomės ją branginti ir dėkoti už ją pasaulio Kūrėjui. Melskime dangaus Tėvą, kad Jis palaimintų † šį Advento vainiką ir mūsų pastangas parengti savo širdis Jo Sūnaus atėjimui.